loader image

6 Redenen om bestaande machines om te bouwen voor nieuwe veiligheidseisen

Gepubliceerd op: 2-4-2024 | Door: Konitec

Bron: Siemens (siemens.com)

In Europa gelden strenge wet- en regelgevingen met betrekking tot de veiligheid van machines. Deze wetgeving wordt voortdurend geactualiseerd om te voldoen aan de nieuwste technologische ontwikkelingen en inzichten inzake risicopreventie. Dit kan betekenen dat bestaande machines niet meer voldoen aan de huidige eisen en daarom moeten worden omgebouwd.

Belangrijke redenen om bestaande machines te upgraden:

  • Wettelijke verplichting: Bedrijven zijn wettelijk verplicht om te zorgen voor een veilige werkomgeving voor hun medewerkers. Dit houdt in dat machines voldoen aan de geldende veiligheidseisen. Overtreding van deze wetgeving kan leiden tot boetes of zelfs sluiting van het bedrijf.
  • Verhoogde veiligheid: Moderne machines zijn uitgerust met geavanceerde veiligheidsvoorzieningen die het risico op ongevallen aanzienlijk verkleinen. Door bestaande machines te upgraden, verbetert u de veiligheid van uw medewerkers en voorkomt u letsel.
  • Verbeterde productiviteit: Moderne machines zijn vaak efficiënter en nauwkeuriger dan oudere modellen. Dit kan leiden tot een hogere productiviteit en een verlaging van de operationele kosten.
  • Toekomstbestendigheid: Door te investeren in het upgraden van uw machines, zorgt u ervoor dat deze klaar zijn voor de toekomst. Dit kan u op de lange termijn geld besparen en ervoor zorgen dat u concurrerend blijft in de markt.
  • Minder downtime: Moderne machines zijn doorgaans betrouwbaarder dan oudere modellen. Dit betekent minder downtime en een hogere beschikbaarheid van uw machines, wat leidt tot een efficiëntere productie.
  • Verbeterde werkomgeving: Moderne machines zijn vaak ergonomischer ontworpen en bieden een betere werkomgeving voor uw medewerkers. Dit kan leiden tot een verhoogd werkplezier en een lager ziekteverzuim.

Naast de bovenstaande redenen zijn er nog diverse andere factoren die een rol kunnen spelen bij de beslissing om bestaande machines om te bouwen. Denk bijvoorbeeld aan de leeftijd van de machine, de beschikbaarheid van reserveonderdelen en de kosten van onderhoud.

Gratis Quickscan: Ontdek de verborgen optimalisatiekansen in uw industriële processen

Profiteer nu van een gratis vrijblijvende quickscan van Konitec en ontdek hoe u uw industriële processen kunt optimaliseren voor maximale efficiëntie, veiligheid en winstgevendheid.

Konitec: Uw partner voor machine-upgrades

Konitec is een ervaren leverancier van industriële automatiseringsoplossingen en kan u helpen bij het upgraden van uw bestaande machines. Wij bieden een breed scala aan diensten aan, waaronder:

  • Risicobeoordeling: We analyseren uw bestaande machines en identificeren potentiële veiligheidsrisico’s.
  • Ontwerp van upgrade-oplossingen: We ontwikkelen op maat gemaakte upgrade-oplossingen die voldoen aan uw specifieke behoeften en budget.
  • Implementatie van upgrades: We voeren de upgrades vakkundig uit en zorgen ervoor dat uw machines zo snel mogelijk weer operationeel zijn.
  • Training van medewerkers: We trainen uw medewerkers in het gebruik van de geüpgradede machines.

Neem contact met ons op om te bespreken hoe Konitec u kan helpen om uw bestaande machines te upgraden en te voldoen aan de nieuwste veiligheidseisen.