loader image

Siemens onthult nieuwe compacte controller: De nieuwe SIMATIC S7-1200 G2

Gepubliceerd op: 21-5-2024 | Door: Konitec

Bron: Siemens (siemens.com)

Siemens, een wereldleider in industriële automatisering, heeft zojuist de nieuwste generatie van zijn populaire SIMATIC S7-1200 controller aangekondigd: de S7-1200 G2. Deze geavanceerde controller belooft de lat hoger te leggen voor compacte automatisering met verbeterde prestaties, uitgebreide functionaliteit en toekomstgerichte mogelijkheden.

Wat maakt de S7-1200 G2 zo bijzonder?

De S7-1200 G2 is meer dan alleen een upgrade. Het is een heruitvinding van de compacte PLC, ontworpen om te voldoen aan de steeds complexere eisen van de moderne industrie. Hier zijn enkele van de belangrijkste hoogtepunten:

  • Verhoogde prestaties: De S7-1200 G2 is tot 20% sneller dan zijn voorganger, waardoor snellere cyclustijden en een hogere productiviteit mogelijk zijn.
  • Uitgebreid geheugen: Met meer werk- en datageheugen kunt u grotere programma’s draaien en meer gegevens opslaan, waardoor de controller geschikt is voor complexere toepassingen.
  • Geavanceerde motion control: De geïntegreerde motion control-functies maken nauwkeurige en dynamische besturing van meerdere assen mogelijk, ideaal voor robotica en andere bewegingsintensieve toepassingen.
  • Flexibele veiligheidsoplossingen: De controller biedt geïntegreerde veiligheidsfuncties die voldoen aan de strengste normen, waardoor uw machines en processen veiliger worden.
  • Naadloze schaalbaarheid: De S7-1200 G2 kan eenvoudig worden uitgebreid met extra I/O-modules en communicatie-interfaces, waardoor het systeem meegroeit met uw behoeften.
  • Verbeterde cybersecurity: Met ingebouwde beveiligingsfuncties helpt de S7-1200 G2 uw automatiseringssystemen te beschermen tegen cyberaanvallen.

Toepassingen in diverse industrieën

De veelzijdigheid van de S7-1200 G2 maakt hem geschikt voor een breed scala aan toepassingen in verschillende industrieën, waaronder:

  • Machinebouw: Besturing van complexe machines en productielijnen.
  • Procesindustrie: Automatisering van processen zoals waterbehandeling, chemische productie en voedselverwerking.
  • Infrastructuur: Besturing van systemen voor energieopwekking, transport en gebouwautomatisering.

Beschikbaarheid

De nieuwe SIMATIC S7-1200 G2 controller zal naar verwachting in de winter van 2024 beschikbaar zijn. Siemens heeft de controller officieel gepresenteerd tijdens de Hannover Messe 2024. Tot die tijd zullen we gebruik maken van de vele andere oplossingen van zowel Siemens als andere vooraanstaande merken in de branche.

Gratis Quickscan: Ontdek de verborgen optimalisatiekansen in uw industriële processen

Profiteer nu van een gratis vrijblijvende quickscan van Konitec en ontdek hoe u uw industriële processen kunt optimaliseren voor maximale efficiëntie, veiligheid en winstgevendheid.

Uw partner voor de toekomst van automatisering: Konitec

Konitec is uw vertrouwde partner voor de implementatie van de nieuwe SIMATIC S7-1200 G2 controller. Wij bieden deskundig advies, engineering, installatie en ondersteuning om ervoor te zorgen dat u het maximale uit deze krachtige technologie haalt. Neem vandaag nog contact met ons op om uw automatiseringssysteem voor te bereiden op de toekomst!