loader image

Einde van een tijdperk: SIMATIC S7-300 uitfasering – Wat nu?

Gepubliceerd op: 21-12-2023 | Door: Konitec

Bron: Siemens (siemens.com)

Siemens heeft de productie van de SIMATIC S7-300 controller stopgezet. Dit markeert een keerpunt voor bedrijven die nog steeds afhankelijk zijn van deze technologie, inclusief de bijbehorende ET200M en ET200S I/O-systemen. In dit artikel bespreken we waarom migratie nu cruciaal is, de voordelen van de nieuwe generatie Siemens controllers en hoe Konitec u kan helpen bij een soepele overgang.

Waarom uw S7-300 (en ET200M/ET200S) vervangen? De klok tikt…

 • Technologische achterstand: De S7-300, ET200M en ET200S zijn gebaseerd op oudere technologieën die niet langer kunnen concurreren met de moderne eisen van industriële automatisering. Nieuwere controllers en I/O-systemen bieden aanzienlijk betere prestaties, connectiviteit en energie-efficiëntie.
 • Stijgende risico’s: Verouderde technologie leidt tot een hoger risico op storingen, productieverlies en hogere onderhoudskosten. Reserveonderdelen en technische ondersteuning voor zowel de S7-300 als de ET200M/ET200S worden steeds schaarser.
 • Gemiste kansen: Door vast te houden aan verouderde technologie lopen bedrijven het risico om achterop te raken bij concurrenten die wel investeren in de nieuwste automatiseringsoplossingen. Dit kan leiden tot verminderde efficiëntie en concurrentievermogen.

Siemens’ strategische keuze: Focus op de toekomst

De uitfasering van de S7-300 en de bijbehorende ET200M/ET200S is een bewuste keuze van Siemens. Het bedrijf richt zich nu volledig op de ontwikkeling en ondersteuning van de nieuwe generatie SIMATIC controllers en I/O-systemen. Hoewel Siemens nog tot 1 oktober 2033 ondersteuning biedt voor bestaande systemen, is het duidelijk dat de toekomst ligt bij de nieuwere modellen.

De voordelen van de nieuwe generatie: S7-1200, S7-1500 & ET 200SP/MP

 • Flexibiliteit: De nieuwe controllers en I/O-systemen zijn modulair en kunnen worden aangepast aan uw specifieke behoeften.
 • Efficiëntie: Hogere verwerkingssnelheden, verbeterde energie-efficiëntie en geavanceerde diagnosetools leiden tot meer productiviteit en lagere kosten.
 • Connectiviteit: Ondersteuning voor diverse communicatieprotocollen en interfaces zorgt voor naadloze integratie met andere systemen.
 • Toekomstbestendig: De nieuwe systemen zijn klaar voor de toekomst met ondersteuning voor Industrial Edge, AI, C++ en andere geavanceerde technologieën.

Migratie: Een kans voor verbetering

Migratie van uw S7-300 systeem, inclusief de ET200M en ET200S componenten, hoeft geen hoofdpijn te zijn. Zie het als een kans om uw automatiseringsprocessen te optimaliseren en te moderniseren. Konitec kan u hierbij helpen met:

 • Deskundig advies: Onze experts analyseren uw huidige systeem, inclusief de ET200M en ET200S componenten, en stellen een migratieplan op maat voor.
 • Migratietools en -diensten: Wij zorgen voor een soepele overgang van uw complete systeem, met minimale downtime.
 • Training en ondersteuning: Wij trainen uw personeel en bieden continue ondersteuning.
 • Financiële oplossingen: Wij helpen u bij het vinden van de beste financieringsoplossing voor uw migratieproject.

Gratis Quickscan: Ontdek de verborgen optimalisatiekansen in uw industriële processen

Profiteer nu van een gratis vrijblijvende quickscan van Konitec en ontdek hoe u uw industriële processen kunt optimaliseren voor maximale efficiëntie, veiligheid en winstgevendheid.